Fitness - Totalbody Health Centre

 

fitness

Fitness

Fitness is voor iedereen: jong, oud, getraind of ongetraind. Het is één van de meest toegankelijke sportactiviteiten, omdat het kan worden ingezet voor verschillende trainingsdoelen. Fitness kan dienen ter ondersteuning van sportactiviteiten, herstel van een blessure of ziekte maar ook ter verbetering van uw gezondheid. Uw fitnesscoach maakt een persoonlijk bewegingsadvies op maat, om zo uw trainingsdoel te bereiken.

In onze sportschool is alle fitnessapparatuur van het merk Life Fitness. Dit zijn toestellen van hoge kwaliteit en zeer gebruiksvriendelijk. U kunt de toestellen op eigen niveau instellen om alle belangrijke spiergroepen te trainen. Daarnaast beschikken we over Dumbells (losse gewichten) en Barbells (stangen met schijven) voor nog meer trainingsvariatie. Ook wordt er veel gewerkt met bosu-bal en andere hulpmiddelen die voor een goede balans en stabiliteit zorgen.

jeugd

Fitness voor de jeugd

Voor jongeren is Fitness een ideale sport, het zorgt o.a. voor minder overgewicht, sterkere botten en meer zelfvertrouwen. Aangezien het lichaam op jonge leeftijd volop in ontwikkeling is, is het juist uitvoeren van de verschillende oefeningen extra belangrijk voor een veilige en verantwoorde training. Voor deze jonge doelgroep zijn er speciale uren jeugdfitness, er is dan extra begeleiding aanwezig. Samen met de jongeren wordt er op een positieve manier gewerkt aan: uithoudingsvermogen, kracht, maar ook coördinatie en lenigheid.

De jeugdfitness vindt plaats op de onderstaande dagen en is bedoeld voor jongeren van 10 t/m 14 jaar.
Woensdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur
Vrijdagavond van 18.00 – 20.00 uur

Medisch Fitness

Beperkte bewegingsvrijheid en pijn kunnen veel invloed op je plezier in het leven hebben. Lichamelijke problemen kunnen o.a. ontstaan door een verkeerde houding tijdens dagelijkse bezigheden, RSI, stressfactoren, hart- en vaatziekten, gewrichtsaandoeningen, bekkeninstabiliteit en andere oorzaken. Onder begeleiding van een medisch fitnessinstructeur wordt er verantwoord getraind met persoonlijke aandacht voor mens en klacht, die als het ware de brug vormen tussen fysiotherapie en fitness, zodat je weer beter kunt bewegen, fitter wordt en lekkerder in je vel komt te zitten.

Interesse in Medisch Fitness en woon je in de omgeving Middelharnis?
Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek maken we een heldere omschrijving van je klacht. We nemen samen door wat mogelijk is in de trainingen. Hou je aan dit gesprek een goed gevoel over, dan maken we een vervolgafspraak en zien we je graag terug in onze sportschool.