TotalBody Noewat

Massage bij Kanker

IMG_3773

Kanker is een ingrijpende ziekte. Het heeft veel impact op het lichaam, en de behandelingen zoals chemotherapie, bestraling en hormoontherapie laten hun sporen achter, zowel geestelijk als lichamelijk. Als u de diagnose kanker heeft gekregen kunt u spanning en stress van een onzeker toekomstperspectief ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker profijt kunnen hebben van een massage. Massage bij kanker geeft geen genezing, maar het kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk om het vertrouwen in het lichaam weer te herstellen. Het kan symptomen als pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, stress en depressie verminderen.

Door de ziekte en de behandeling kan uw lichaam uit balans zijn, een massage mag deze balans niet verder verstoren. Dankzij mijn kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan kan ik mijn massage afstemmen op uw lichamelijke en geestelijke conditie. Daardoor kan ik binnen de beperkingen van uw ziekte, een optimale massage geven waardoor het lichaam niet verder uit balans raakt, maar juist ontspant. Voor elke behandeling ga ik eerst met u in gesprek om samen te kijken welke ondersteuning u op dat moment nodig heeft. Deze massage kan tijdens iedere fase van het ziekteproces gegeven worden.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar een van onderstaande websites:

www.massagebijkanker.nl
www.stichting-ook.nl

Wie ben ik?

Mijn naam is Wim Middelkoop.

Sinds 2008 beoefen ik verschillende massage technieken. Tijdens mijn werkzaamheden als masseur voelde ik steeds meer de behoefte om mensen positief te kunnen ondersteunen. Ik kwam er achter dat het mij veel voldoening geeft om mensen die zich in een heftig ziekte proces bevinden een steuntje in de rug te kunnen geven. Daarom heb ik besloten om mij te specialiseren in massage voor mensen met kanker. De geaccrediteerde opleiding massage bij kanker heb ik in 2014 succesvol afgerond. Ik ben lid van het kwaliteits-register: Netwerk Massage bij kanker en aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. De meeste verzekeringen vergoeden mijn behandelingen (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering.

Thaiseyogamassage

Thaise yoga massage is een aangeklede massage. Diegene die gemasseerd wordt ligt gekleed in gemakkelijk zittende kleding , op een zachte matras op de grond. Er wordt in deze massage geen olie gebruikt. Het doel van de massage is eventuele blokkades op te heffen en het lichaam terug in balans te brengen. Thaise massage werkt op fysiek en energetisch niveau diep door. De yoga strekkingen zijn een hoofdbestanddeel van de massage, maar ook het activeren van de energielijnen en druk op de acupressuurpunten spelen een belangrijke rol. De massage geeft een gevoel van diepe ontspanning en harmonie. Tevens maakt deze massage de spieren soepel en de gewrichten sterker, activeert het de bloedsomloop en het lymfesysteem en brengt de energiebanen beter in balans.

wim2

Voor wie is deze massage geschikt?
Deze massage is geschikt voor iedereen. Je kunt je ontspannend, preventief en therapeutisch laten behandelen. Deze massage is erg effectief bij mensen met stress klachten zoals, RSI, hoofdpijn, nek, schouder,en rugklachten. Thaise Yoga massage helpt deze klachten te voorkomen en te verminderen.

Natuurgerichteprincipes

Prikkeloverdracht

Door de technieken van de massage zoals het strekken van het lichaam, masseren en drukpuntmassage kun je een prikkeloverdracht bewerkstelligen. Deze prikkeloverdracht triggert het centrale zenuwstelsel en de energiebanen waardoor de energie in het lichaam beter zal gaan stromen.

Drainage

Door de massage wordt de doorstroming en de afvoer van lichaamsvocht gestimuleerd. Hierdoor krijgt het lichaam de kans om meer afvalstoffen af te voeren en voedingsstoffen aan te voeren, zodat er een betere balans in het lichaam ontstaat en het beter zal gaan functioneren.

Energie

Alles om ons heen bestaat uit energie. Deze energie kan om wat voor reden dan ook verstoord/geblokkeerd raken. Ook kan de energie uitgeput of overprikkeld raken waardoor er een onbalans ontstaat. Door toepassing van de massage waarin ik de energiebanen trigger door middel van drukpunten en strekkingen op de energiebanen, breng ik de energie weer terug in balans.

Voeding

De voeding (zowel geestelijk als lichamelijk) speelt een grote rol in het goed functioneren van het lichaam. Bij teveel, te weinig of verkeerde voeding zal wederom het lichaam in onbalans raken. Daarom is een goede afstemming van de voeding een belangrijke factor voor het goed functioneren van het lichaam. Tijdens het masseren zal duidelijk worden hoe het lichaam aanvoelt en aan de hand daarvan wordt samen met de elementenleer een advies over de voedingen gegeven.

Psyche

Fysiek, geestelijk, spiritueel en energetisch zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Door de massage en de elementenleer toe te passen wordt een mogelijke relatie tussen klacht en de psyche zichtbaar. Aan de hand hiervan zullen bepaalde emoties of gedragspatronen moeten worden aangepakt om bij te dragen aan een spoedig herstel.

BATC


BATC

Ruim 17 jaar geleden zorgden ongeveer 700 verschillende werkvormen en bijbehorende kleine beroepsorganisaties ervoor dat er bij de overheid, zorgverzekeraars, therapeuten en consumentenonduidelijk heerste over de natuurgeneeskundige branche. Inhoudelijk wist men niet wat men moest verwachten en daarnaast werd de kwaliteit van het aanbod niet gewaarborgd. Veel therapeuten werkten destijds al met meervoudige werkvormen. Doordat er alleen beroepsorganisaties voor enkelvoudige werkvormen bestonden, werden therapeuten beperkt in hun activiteiten en konden velen niet doen waar ze eigenlijk steengoed in waren; het werken als volwaardig holistisch natuurgeneeskundige therapeut.

Om in deze behoefte te voorzien is in 1998 Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) opgericht, met als doel eenheid te creëren en kwaliteit teverhogen binnen de natuurgerichte zorg. In korte tijd bundelde BATC de krachten van tientallen natuurgeneeskundige therapeuten en ging hiermee strijden voor de belangen van zowel de therapeuten als de consumenten.

BATC heeft inmiddels een bolwerk kunnen vormen van meer dan duizend therapeuten, die zich als groep sterk maken voor een gezonde maatschappij en meer erkenning voor de natuurgerichte zorg.

BATC: BR-01863

Klassieke/Sportmassage

Klassieke massage
Massage is een prettige manier om lichamelijk en geestelijk tot ontspanning te komen en heeft een krachtige uitwerking op het algemene gevoel van welbevinden. Tevens bevordert de klassieke massage de gezondheid, doordat tal van lichaamsfuncties worden geactiveerd. Bij spierklachten zoals een stijve nek, pijn tussen de schouderbladen, onderrugklachten etc. geeft massage veelal direct verlichting!

Sport Massage
Intensieve sportbeoefening kan leiden tot overbelasting verschijnselen met als gevolg, een achteruitgang van de weefselstructuren waardoor de kans op een blessure toeneemt. Door sportmassage blijft het lichaam van de sporter gezond, presteert het beter en de kans op blessures neemt aanzienlijk af.

Stoelmassage

Stoelmassage is een krachtig en effectief instrument waardoor mensen zich in korte tijd kunnen ontspannen. Met duimen, handpalmen en ellebogen drukt de masseur op acupressuurpunten en meridianen. Dit heeft niet alleen een ontspannend effect, het werkt ook preventief en helpt zelfs om bestaande klachten te verlichten. Stoelmassage bevordert het algehele welzijn.

noewat10